Мода

Минималистички тетоважи: 6 идеи поради кои ќе ги обожавате тетоважите

Велат дека луѓето се навлекуваат на тетоважи, како на дрога.

Една повлекува втора, втората трета, нема крај.

За оние на кои им е малку страв, им даваме идеја за слатки минималистички украси со кои би можеле да внесат малку боја во чистото платно на вашата кожа.

Дури и ако не сте обожавател на овој вид на уметност, не можете да ја оспорите креативноста, формата и позиционирањето на  малите вистински уметнички дела.

Една линија

Од сите понудени опции, тетоважите направени со еден потез најмногу наликуваат на мало уметничко дело. На кроките на ликовните уметници.

View this post on Instagram

TATOUAGES. Ces derniers temps on m’a demandé à plusieurs reprises la permission de se faire tatouer un ou plusieurs de mes visuels. Vous avez ma bénédiction! Et plutôt 2 fois qu’une! Tout ce que je demande en échange, c’est une photo du tatouage et l'achat dans ma boutique society6 (le lien est dans la bio) du ou des prints qui vous plaisent . Voilà je pense une bonne façon de rétribuer le designer (c-a-d moi!). Merci à tous d’aimer, de suivre et de partager mon travail. C’est quelque chose d’extraordinaire de voir à quel point il peut être apprécié. #quibe #quibeart #minimal #linetattoo #tattoodesign #oneline #onelinetattoo #onelinedesign #onelinedrawing #Closedesign #close #quibedesign 📸et tatouage @bro_creations #ClosebyQuibe

A post shared by Quibe (@quibe) on

Црвено мастило

Понекогаш е доволно да се смени бојата, па и класичните цртежи да добијат ново светло.

Ушната школка

Дали може да постои подобра обетка од оваа?

Прстен

Обидете се прстенот кој го тетовирате да не биде врзан за некоја личност. Тој ќе биде тука доживотно, додека за личноста не гарантираме.

Зглобот на ногата

Наместо било какви алки на зглобот, поубаво е да носите мала декорација. Тетоважата на ова место секогаш се карактеризира како „слатка“.

Точки

Нема поминимално решение од ова. Една точка или три, сосема доволно да остави впечаток, но исто така и да потсетува на бемка.

Напиши коментар