Убавина

Најдобар трик за фенирање

Ако имате проблеми со фенирањето и многу често вашата коса е непослушна, наместо да бидете рамна и мазна, можеби не сте запознаени со златното фризерско правило…

Кога ја фрлате косата, заборавете на користењето само топол воздух. Доколку не сте запознаени со копчето за ладен воздух, време е да се запознаете.

Студениот воздух од фенот за коса е од суштинско значење за создавање на постојан волумен и одржување на косата рамна и обликувана.

Прамените од косата извлекувајте ги преку тркалезна четка (со дијаметар од најмалку 6 см), додека ја фенирате косата со топол воздух. Потоа пуштете го ладниот воздух од фенот и продолжете да ги формирате прамените со четка.

Конечно, оставете ја четката во косата барем две до три минути, а потоа нежно извлечете го праменот. Косата ќе биде убава, рамна и мазна.

Напиши коментар