Bridal

Најубавите венчаници на модната икона Карл Лагерфилд

„Германскиот дизајнер, моден гениј, креативен директор на француската и италијанската куќа Фенди и моќта зад брендот Шанел, работеше и на дизајнирање на легендарните венчаници“.

Не напушти најголемиот светски моден гениј, Карл Лагерфилд, кој одбележа повеќе од шест децении креирање на трендови во светот. Моќта зад брендот Шанел почина на 19 февруари 2019 година, на 85 години.

Венчаниците дизајнирани од Карл Лагерфилд го инспирираа целиот свет, а голем број познати личности носеа прекрасни венчаници на денот од соништата.

Бројни фанови уживаа во креациите што се обидуваа да ги копираат за својата венчавка. Keira Knightley, Drew Barrymore и Poppy Delevingne  се само некои од познатите личности кои го дадоа својот придонес во небесните креации на модната икона.

Напиши коментар