Art & Crafts

Направил 14 дупки во цевката и така почнал да одгледува растенија без плодна почва

Ако сте страстен љубител на градинарството и сакате да растете сопствен зеленчук, овошје и други растенија, ова е дополнителен совет за да ви олесни да направите вистинско царство од малата градина.

Кој е првиот чекор кон тоа? Често веруваме дека луѓето кои немаат доволно простор за градина, се принудени да купуваат намирници во продавниците, но имаме добри вести и за нив.

Овој паметен начин на одгледување ќе ви помогне да одгледувате многу растенија без многу напорна работа.

Всушност, видеото подолу покажува како да изградите сопствен систем за наводнување кој им помага на растенијата да ги земат неопходните минерали за раст и развој, без плодна почва во која треба да се посеат.

Инаку, овие системи се премногу скапи ако одлучите да инвестирате во нив, но ова е начинот на кој можете сами да го сторите истото.

Погледни го овој извонреден клип и обидете се да го пробате овој трик!

Напиши коментар