Motherhood

Навикнете ги децата на вода

Децата не треба целосно да ги лишите од газирани сокови, затоа што знаете дека забранетото овошје е најслатко, но треба да ги ограничите.

Ако сакате да го подобрите вкусот на водата и да ја направите попривлечна за децата, исцедете малку лимон, портокал или зелен лимон, а исто така можете да купите вода со вкус.

Внимавајте да биде незасладена и да нема калории.

Минералната вода, исто така, треба да биде вклучена во исхраната, бидејќи содржи минерали како калциум неопходни за развој на децата.

Напиши коментар