← НАЗАД НА БОЗА

Не постојат подобри вежби за целото тело од овие, но треба правилно да ги направите: Сет клекнувања за почетници

Не постојат подобри вежби за целото тело од овие, но треба правилно да ги направите: Сет клекнувања за почетници
94 Читања

Да се биде болен е енергетски и финансиски непрофитабилно, бидејќи болниот не работи за себе, туку за аптеката. Тоа е реалноста.

Оној кој одлучил да не вежба, како да решил да остари на 45 години и да се пензионира.

Телото е старо ако не се одржува, а не поради годините што го престигнуваат.

Срцето е голема пумпа која испраќа крв во нозете (голема циркулација) и во мозокот (мала циркулација).

Тогаш почнува венозниот проток, бидејќи крвта, без разлика на гравитацијата, се крева од стапалата и се враќа во срцето.

Вените и помагаат на крвта да се врати во срцето, а брзината на враќање на крвта во срцето зависи од состојбата на мускулите на нозете. Поради ова, мускулите на нозете мора да бидат во добра форма, за срцето добро да функционира.

Сепак, многумина од нас поминуваат половина ден седнати што ја отежнува работата на срцето и создава услови за болест.

Најчестиот проблем, дури и за помладите луѓе е недостатокот на кислород во крвта, предизвикан од ниската физичка активност.

А за срцето нема подобра вежба од клекнувања кои за жал повеќето не ги изведуваат правилно …

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk