← НАЗАД НА БОЗА

НЕСЕКОЈДНЕВЕН МЕБЕЛ ЗА МОДЕРЕН СТАН: огледала, маси и ормари со стаклени елементи

НЕСЕКОЈДНЕВЕН МЕБЕЛ ЗА МОДЕРЕН СТАН: огледала, маси и ормари со стаклени елементи
108 Читања

Ако сакате несекојдневна декорација, огледало поразлично од било кое друго или интересен ормар за претсобје украсен со огледало, погледнете некои од идеите на италијанското студио “Galloti & Radice”.

Во изобилието на секојдневните и „веќе видени“ форми на огледала, креативност и оригиналност, привлекуваат внимание на прв поглед.

Италијанското студио “Galloti & Radice” претставува многу иновативни идеи за огледала и мебел од стакло во футуристички стил.

Некои модели се прилично едноставни, додека најинтересните се на самиот врв на индустријата за стакло.

Огледало во форма на лист или голема светилка која е врамена со огледало е необично парче мебел што може да го промени секој ентериер.

На љубителите на оригиналност, ќе им се допадне и моделот на огледало “Changes 09” – од три страни, средината е правоаголна, а страните со конкавни форми.

Специфичноста на овој модел е тоа што може да стои и хоризонтално и вертикално и на тој начин воопшто не губи од својата привлечност.

Моделот “L`uovo” (јајце) – делува како врвот на футуризмот, дури и денес, иако беше произведен во 1993 година.

Додека, на прв поглед, делува како најобично огледало, во неговата внатрешност „се крие“ ормар за капути и јакни.

Направен од абонос, овој плакар може да има рачка или лево или десно, а самото огледало по избор може да биде овално или со коси рабови.

Многу интересен е моделот “Zed” благодарение на атрактивниот метален држач, како и косата страна на дното каде што можете лесно да се видите додека се обувате.

Огледалото Zeiss е украсено со рачно полирано стакло со коси рабови. Задниот дел на овој модел е направен од дрво 5 см дебело и налакирано со бои на костен и песок.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk