Простории идеални за оние кои не го сакаат минимализмот.

Кога лутате низ пространството на Instagram, лесно можете да си претставите дека сите домови изгледаат речиси идентично.

Белата боја долго време доминираше во ентериерот, а минимализмот веќе повеќе сезони е на цена.

Поради недостатокот на работи, понекогаш може да помислите дека никој не живее во тие простории.

Меѓутоа, ако не сте обожаватели на минималистички украсените простори, сигурно ќе ве израдува трендот кој станува се попопуларен, а тоа е еклектично декорираниот ентериер.

Просторите се уредени за да комбинираат различни, на прв впечаток, сосема некомпатибилни елементи и стилови земени од различни ери или уметнички правци.

https://www.instagram.com/p/Bw7I5sSnxcZ/?utm_source=ig_embed

Современите парчиња мебел, на пример, фантастично се комбинираат со огледала со масивни винтиџ рамки или со тапети украсени со дезени кои се одразуваат на седумдесеттите години.

Добрата страна на еклектичните ентериери е дека не постои едно правило што треба да го следите, освен тоа што во вашиот дом треба да  ги искомбинирате работите, деталите и парчињата мебелот што ви се допаѓаат поединечно и ве прават среќни. Не грижете се за тоа колку се!

Но, ако сакате да ги измешате дезените и боите, тогаш само небото ви е граница.

Играјте се со парчињата што ги купивте на старо, измешајте ги деталите од различни стилови, додадете сосема ново парче и уживајте во сопствената оаза која не личи на сите други домови на Instagram!

 

Напиши коментар