← НАЗАД НА БОЗА

Однесување на скалите

Однесување на скалите
50 Читања

Веднаш штом ќе излеземе од станот, ќе се најдеме на јавно место, така да не треба да се однесувате на вашите скалила како во вашиот стан.

Не викај, не се расправајте или бакнувајте. На скалите секогаш треба да ги поздравите другите станари, без разлика дали сте ги запознале.

Во некои згради, скалите се многу тесни, затоа не е можно слободно да се разминувате во овие случаи, па жените и постарите секогаш имаат предност при поминување, како и оние што носат товар или водат деца со нив.

При качувањето мажот оди заедно со жената, додека при симнувањето по скалила оди пред жената или паралелно со неа.

Не е пристојно мажот да се качува позади жената и да го гледа нејзиниот грб или задник.

Не треба да фрлате ѓубре или филтерот од цигарите на скалите.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk