← НАЗАД НА БОЗА

Оревите можат да спречат инфаркт, но само ако ги јадете на овој начин!

Оревите можат да спречат инфаркт, но само ако ги јадете на овој начин!
215 Читања

Оревите се способни да ја исчистат крвта од холестеролот подобро од било кој лек.

Дневното консумирање на една шака ореви може значително да ја подобри работата на срцето и да ги спречи болестите кај овој орган, според најновите истражувања. Ако редовно јадете ореви, тие ќе ви го опорават срцето трајно и тоа без дополнителни лекови.

Истражувањата покажале дека нивото на холестерол значително ќе се намали и ќе се прочисти крвта само четири часа по консумирање на шака ореви.

Ако секојдневно јадете ореви на подолг период, нема повеќе да имате проблеми со било кој тип на кардиоваскуларни болести.

Д-р Пени Крис Етертон, професор на Универзитетот во Пенсилванија, вели: „Консумирањето на ореви четири дена неделно, значително ќе го намали ризикот од срцев удар.“

Само три лажици ореви можат да ја прочистат крвта од сите токсини за само 4 часа. Маслото од ореви е многу корисно за ендотелните клетки.

Овие клетки играат клучна улога во нашето тело, бидејќи тие ги формираат крвните садови и се одговорни за одржување на основниот метаболизам во организмот.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk