Здраво тело

ОСТАВЕТЕ ГИ ОРЕВИТЕ ДА ПРОРТАТ: овој таен руски рецепт го подмладува телото и ги чисти крвните садови

Кога ќе го полеете семето со вода, тоа добива сигнал дека е време да расте!

Се разбира, сите сте слушнале за прортена пченица.

За 24 часа ртење во вода, животната сила на пченицата се зголемува 100 пати. Но, малкумина знаат за уникатниот рецепт за ртење на оревите, чија животна сила се зголемува за 1000 пати за две недели на ртење во вода.

Рецепт:

Истурете еден килограм ореви во лушпата во ладна вода. Оревите треба да бидат покриени со водата.

Чувајте ги на ладно место две недели, а водата менувајте ја секој втор ден. Двапати на ден (по можност наутро и навечер) измешајте ги оревите.

За две недели – оревите се подготвени за употреба.

Чувајте ги оревите во фрижидерот (во долниот дел) во водата во која прортиле.

Дневната доза е три ореви (исчистени, се разбира), наутро и навечер.

Овој рецепт го обновува организмот, го подмладува на клеточно ниво, ги отстранува калцификатите и ги чисти крвните садови, го храни коскеното ткиво и многу повеќе.

Бидете претпазливи при примената во случај на оштетена функција на панкреасот (панкреатит).

Не ги ставајте оревите да прортат ако не се од овогодинешната берба и со добар квалитет (нема да прортат).

Напиши коментар