Sweet Home

Откријте што боите во домот говорат за вас

Боите и умот се интимно поврзани и потсвесно влијаат на многумина од нас, како што е прикажано со бројни научни студии.

Врската помеѓу боите за внатрешни работи и лицата на закупецот е од големо значење, додека изборот на дизајн ќе каже многу за тоа кој стил го сакате, изборот на бои ќе укаже и на нешто за вашата личност.

Така, докажано е дека црвената ја сакаат луѓето со силен карактер, бела е за оние кои копнеат по едноставност, жолта од оние кои се повеќе склони кон хумор, портокалова од љубителите на оптимизмот, зелена од оние кои сакаат да измамаат, црни за уметнички души, додека кафеавата ја избираат стабилни и сигурни индивидуи.

Со преглед на најубавите парчиња различни бои од палетата на брендови Carpet Center, Möbel Land, Plumbing, BMW и MINI, донесуваме мал водич за значењето на боите во ентериерите:

Црвениот најчесто го избираат амбициозните, но и оние со отворени и едноставни по природа. Покажува сила, активност, моќ и желба да се истакнуваме.

Жолтата боја е интензивна и го зајакнува добро расположението, ја стимулира менталната активност и создава позитивна енергија. Потсетува на сонцето, така што веднаш остава впечаток на спокојство и осветленост. Жолтата боја обично ја избираат оние со мудра личност и со добро и силно чувство за хумор.

Сината најмногу ја сакаат стабилните и мирни луѓе. Тоа е бојата на морето и честопати се поврзува со чувство на мир. За луѓето кои сакаат сино, се вели дека брзо се дружат, но и дека се сакани и ценети од околината.

Зелената е боја на хармонија и љубов. Тоа потсетува на природата, што му дава на умот чувство на удобност и рамнотежа. Луѓето кои претпочитаат зелена боја имаат тенденција да ја сакаат стабилноста и се крајно избалансирани.

Црното е најмило за реалистите кои секогаш мора да имаат контрола. Нивниот реален поглед кон светот е поткрепен со нивниот песимизам. Црното најчесто го сакаат уметнички души и интуитивни луѓе.

Кафеавата боја симболизира сила, стабилност, топлина и удобност. Навивачите на кафеава боја не чувствуваат потреба од екстраваганција, тие се исклучително сигурни и скромени. Тие ги сакаат работите точно како што се и не се склони кон промени.

Напиши коментар