← НАЗАД НА БОЗА

Ова мора да се доживее! Благодарение на најдолгата жичарница во светот, ќе стигнете до облаците

Ова мора да се доживее! Благодарение на најдолгата жичарница во светот, ќе стигнете до облаците
176 Читања

Погледот е неверојатен.

Во близина на градот Da Nang во Виетнам, постои џунгла низ која е можно да се прелета! Не буквално, но чувството е многу близу.

Всушност, токму на ова место е најдолгата жичара во светот.

Таа беше пуштена во работа во 2013 година, а долга е дури 5.800 метри.

Во видеото можете да го видите ова неверојатно патување. Благодарение на облачното време кое не е реткост во овој централен дел од Виетнам, чувството дека летате е реално. Или подобро е да се каже – нереално.

Ако сте личност со авантуристички дух и љубител на патувањето, ова е една од дестинациите што можеби ќе сакате да ги запишете во вашиот планер.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk