Bridal

Ова се најчестите грешки на младенците на денот на свадбата

Младенците најчесто со месеци ја планираат својата свадба и се грижат дали сè ќе биде совршено тој ден.

Сепак, понекогаш се случува работите да не одат токму онака како што сте си замислиле. Вообичаено за младенците е тие да не слушаат никого и да мислат дека најдобро ќе ја испланираат својата венчавка, но поради прекумерна возбуда, ќе направат многу грешки и ќе се обидат да ги избегнат.

  • Тие немаат друга опција за венчавката на отворено

Ако планирате да ја имате вашата свадба на отворено, секогаш мора да имате друга опција во случај на лошо време, како дожд или невреме, оваа грешка може да ве чини многу, бидејќи ќе има многу негативно влијание врз вашите гости. Задолжително испланирајте затворен простор со цел да избегнете вакви непријатности.

  • Младенците не се грижат за храната

Прекумерната возбуда поради самиот чин на венчавка и тој ден се да изгледа беспрекорно, често ги доведува младенците во ситуација да заборават да јадат. Затоа, пред да почнете да се подготвувате и облекувате венчаници и костуми, не заборавајте да јадете нешто.

  • Алкохол пред венчавката – НИКАКО!

Пред свадбената церемонија, никогаш не е добро да пиете премногу алкохол, бидејќи тоа ве става во ризик да се напиете пред да кажете „да“.

  • Неправилен избор на музика

Младите генерално ја избираат музика според нивниот вкус. Сепак, свадбата не е ден кога треба да се задоволите целосно себеси, туку и да им угодите и на гостите кои се тука за вас. Неопходно е музиката да ги привлече гостите на подиумот за да ја направи забавата успешна.

  • Постарите луѓе седат до звучникот

Не треба да ставате постари луѓе пред звучниците, бидејќи тие не се љубители на бучава, и обично ваквите работи им прават вистински сериозни проблеми, а тие се чувствуваат многу непријатно.

Напиши коментар