← НАЗАД НА БОЗА

Ова се најдобрите години за раѓање на деца, потврди науката

Ова се најдобрите години за раѓање на деца, потврди науката
180 Читања

Улогата на родителите обично не избира време, но едноставно е подобро да станете родител во одредени години.

Некои велат дека е најдобро да се има детето во дваесеттите години, додека други советуваат дека е добро да ги имате во четириесеттите години, па се наоѓаме малку во дилема.

Како што истакнуваат експертите, здравствените проблеми се лоша страна и за едните и за другите години.

Но, вистинското време е прашање на личен избор, но студијата спроведена од страна на д-р Џон Мировски од Универзитетот во Тексас покажа дека совршената возраст за раѓање е 34 години.

Во овие години, жените се оптимално здрави и спремни за бременост. Други истакнуваат дека жените во овие години имаат идеална количина на енергија и се доволно зрели за да подигнат дете.

Ако го додадеме тоа и дека луѓето на оваа возраст се финансиски постабилни и имаат здрави односи, тогаш ова се навистина идеални години.

Жените кои не брзаат со бременост, имаат подобро здравје, живеат подолго и раѓаат поздрави бебиња. Жената која прв пат раѓа на 34 години има многу повеќе здравствени придобивки од помладите девојчиња.

Здравствените придобивки започнуваат со 22 години и растат се до 34 години.

Со 35 години, проблемите веќе започнуваат да се јавуваат кај жените кои полека се приближува кон 40-тите години.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk