← НАЗАД НА БОЗА

ОВИЕ 3 РАБОТИ СЕ ДОВОЛНИ ЗА УБАВО УРЕДЕН ДОМ: ова се тајните на дизајнерите на ентериери

ОВИЕ 3 РАБОТИ СЕ ДОВОЛНИ ЗА УБАВО УРЕДЕН ДОМ: ова се тајните на дизајнерите на ентериери
84 Читања

Трите елементи се клучот за успешен дизајн во домот според дизајнерите на ентериер.

Според дизајнерите на ентериер, тајната за создавање на дом кој изгледа фантастично, лежи во фокусот на три клучни елементи.

Многумина се согласуваат дека хармоничниот дом не бара многу работи, а текстурата, бојата и големината се три главни елементи во постигнувањето на добар впечаток и удобност во просторот за живеење.

Текстура

Ќе постигнете богата текстура во просторот со избирање на теписи, драперии, vintage парчиња и елементи од природни материјали.

Боja

Во просторот за живеење, нагласете ги боите во слоеви за да му дадете длабочина.

Дизајнерите на ентериери честопати се обидуваат да изберат три бои – светла, темна и неутрална – а оваа мешавина се стремат да ја истакнат во секоја просторија.

Големина

Големи уметнички парчиња, подни огледала и големи теписи ја истакнуваат висината на таванот и ширината на просторијата.

Ако живеете во дом со помала квадратура, дизајнерите на ентериер ве советуваат да се фокусирате на декоративните елементи кои го прават малиот простор визуелно поголем.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk