← НАЗАД НА БОЗА

Пештера која крие чуда во Оман

Пештера која крие чуда во Оман
194 Читања

Majlis Al Jinn, пештерата е тешко достапна, а уште потешко е да се влезе во неа – но таа е толку прекрасна што мора да ја ставите на листата на вашите must-do искуства.

За да стигнете до оддалечената пештера, ќе треба да појдете на петчасовно патување со мотор на 4 тркала и да се молите за добро време.

Ако сакате да се влезете во внатрешноста на оваа извонредна комора – во која што удобно би можеле да се сместат 10 џамбо авиони крило до крило – можете да си ја пробате вашата среќа во добивање на дозвола.

За жал, оваа пештера е затворена на неограничен период поради обновување, за да биде уште полесно достапна за туристите. Бидете трпеливи, и еден ден, ќе бидете во можност да го истражите ова чудо.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk