Дестинации

Пливај колку ти душа сака – Sangalle, Peru

Кањонот Колка е еден од најдлабоките во светот (двојно подлабок од Големиот Кањон) и магнет за туристите кои доаѓаат да ги видат големите птици грабливки во Круз дел Кондор и урнатините од времето пред Инките на Калимарка.

Но, малкумина се впуштаат во самиот кањон, на стрмно спуштање кое ги наградува енергичните со капење во подножјето, што не треба да се пропушти.

Оазата на Sangalle е местото каде што пустината станува суптропска, а бујната вегетација го опкружува изненадувачкиот број на вештачки базени исполнети со минерална вода.

Поголемиот дел од туристите  уживаат во тричасовното спуштање од градот Кабанаконде и преноќување пред да се вратат по патеката низ стрмнините назад во градот.

Напиши коментар