← НАЗАД НА БОЗА

Подводен музеј на антички богатства

Подводен музеј на антички богатства
154 Читања

Во близина на крајбрежјето на Перистера во Грција има една руина од брод од 5 век пред новата ера, која наскоро ќе биде достапна за разгледување за сите археолози, како и аматерски нуркачи.

Древните амфори се расфрлани долж морското дно, и некогаш биле скапоцен товар на бродот кој пловел низ овие води.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk