Здраво тело

Понекогаш е добро да ја напуштите куќата без долна облека

Ако ова секогаш ви звучеше нездраво и нехигиенски за вас, извинете, но не сте во право. Лекарите велат дека е подобро да се прескокнат гаќи понекогаш за интимно здравје.

„Не е секогаш здраво да се покриваат интимни делови од телото. И тие треба да дишат понекогаш “, рече гинекологот д-р Домница Мур.

Шансите за инфекции во интимната област се исто така поголеми ако постојано носите долна облека направена од други ткаенини наместо памук преку кои кожата не дише. Панталоните треба секогаш да бидат памучни.

И, ако се прашувате дали ќе бидете непријатно под фармерки, изработени од тврд материјал, гинеколог тврди дека нема, а сепак е многу поздрава опција отколку да носите гаќички.

Напиши коментар