← НАЗАД НА БОЗА

Посетете го водопадот Benang Kelambu во националниот парк на планината Rinjani, Lombok

Посетете го водопадот Benang Kelambu во националниот парк на планината Rinjani, Lombok
145 Читања

Ако има едно нешто што секој мора да го направи на индонезискиот остров Ломбок, е да оди во потрага по водопади, не помалку спектакуларни од природната завеса на водопадот Бенанг Келамбу во Националниот парк на планината Ринџани.

Чекорејќи околу половина километар до планинскиот пејзаж, покрај Бенанг Сетокел водопадот и Тиара Деви Анјани водопадот, и по стрмни 100 метри високи скалила, ќе пристигнете до Келамбу.

Самиот збор значи завеса, што е сосема логично кога ќе ги видите кристалните води што течат низ ѕидот од зеленило.

Повеќе водопади се спојуваат заедно за да создадат еден вид на завеса околу 40 метри, каде што можете да шетате под ладната вода или да се капете во блискиот базен.

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk