Art & Crafts

Потребни ви се 3 природни состојки за мазна кожа на нозете: Направете ја оваа смеса, почекајте 30 минути, а резултатите се ОДЛИЧНИ!

Ниските температури и студениот ветар можат да ја оштетат нашата кожа. Поради ова, таа често знае да биде сува и груба во зима, но можете да ја направите помека со три состојки.

Постојаната промена на температурата, влегувањето од студена просторија во топла, доведува до зголемено сушење на кожата, лупење, грубост, црвенило и нееластичност на кожата, што во исто време претставува голем предизвик за нега на кожата.

Sara Revuelta го откри нејзиниот рецепт за сува кожа на нозете, кој се состои од кафе, шеќер и кокосово масло.

Се што треба да направите е да измешате две лажици кафеав шеќер и две лажици кафе со кокосово масло. Кога ќе направите паста, нанесете ја на нозе.

Потоа завиткајте ги нозете со проѕирна фолија.

Почекајте половина час, а потоа измијте ги.

Напиши коментар