Motherhood

ПОЗИТИВНА ПСИХОЛОГИЈА: 3 кратки совети за успех во љубовта и животот

Еден начин да се подигне нашата самодоверба е да се визуелизира.

А еве 3 кратки совети со кои ќе успееме во тоа …

Самодовербата е еден од клучните фактори на животот. Ако имаме недостаток на самодоверба, сè изгледа невозможно, тешко и неизводливо.

Еден од начините за подигнување на самодовербата е визуелизација, пишува Sensa.

  1. УСПЕХ НАМЕСТО НЕУСПЕХ

Визуелизацијата на одредена ситуација создава емоции и физички реакции кои што навистина се случуваат. Затоа е важно да ја практикуваме визуелизацијата на успехот наместо неуспехот.

Ова може да го посматрате како генерална проба пред шоуто и фантазијата ќе ви помогне да му се доближите на она што треба да го направите.

Исто така ги намалувате негативните мисли со фокусирање на позитивните резултати.

  1. УСПЕШНО СЦЕНАРИО

Запишете одреден проблем или ситуацијата која ве мачи. Потоа запишете го најдоброто сценарио: што би направиле вие, што би направил друг учесник …

Прочитајте го наглас запишаното сценарио.

  1. КЛУЧНИ РАЗМИСЛУВАЊА

Д-р Hiberd и Џо Асмар во книгата „Самодоверба и како да ја стекнете“, препорачуваат да ги замениме анксиозните предвидувања со реални и да ја примениме техниката на визуелизација, за да завземеме позитивен став.

Исто така е важно да имате слика од себе во најдобро издание, и кога и да сте анксиозни и несигурни, да се запрашате „Како би постапила оваа моја верзија?“

Напиши коментар