← НАЗАД НА БОЗА

ПРЕПОЗНАЈТЕ ВИСОК ШЕЌЕР И БЕЗ АНАЛИЗА НА КРВТА: Што ќе ви се случи ако ги пропуштите симптомите на дијабетес

ПРЕПОЗНАЈТЕ ВИСОК ШЕЌЕР И БЕЗ АНАЛИЗА НА КРВТА: Што ќе ви се случи ако ги пропуштите симптомите на дијабетес
396 Читања

Вистинските симптоми на шеќерната болест можат да не наведат на погрешни заклучоци …

Дури и благо покачен шеќер во крвта чии симптоми не се препознаваат лесно може да има долготрајни штетни ефекти врз вашето здравје.

Меѓу главните симптоми на дијабетес, во кои многумина ќе се препознаат, е чувството на замор и постојана жед, како и потребата да се мокри почесто од вообичаеното, особено во текот на ноќта.

Она што може многу да ги измами е необјаснивиот губиток на тежината, како и чувството на чешање во пределот на половиот орган, заедно со епизоди на зголемена секреција.

Овие симптоми најчесто ги припишувате на други причинители, но не смеете да ја игнорирате можноста дека ова е токму сигналот за дијабетес.

Ако забележите дека раните побавно ви зараснуваат, како и дека видот повремено ви се заматува, мора да побарате медицинска помош.

Дијабетесот што не се лекува може да ги оштети крвните садови, нервите и органите и да го наруши видот, како и работата на срцето.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk