Дестинации

Престојувај како крал над планините Џабал Ахдар, Оман

Изграден од рачно отсечен камен од околните планини, Алила Џабал Ахдар е комбинација на софистицирана удобност со суровиот терен и традицијата на Оман.

Се наоѓа над клисура на 2000 метри надморска височина, овој нов и извонреден додаток на пејзажот на Оман му нуди слатко олеснување од топлината на главниот град, на оддалеченост од два часа.

Аромата на темјанот навлегува низ студениот воздух, а попладневните разнобојни коктели се прелеваат на терасата со поглед кон бесконечно големиот базен.

Дневните прошетки ги носат гостите во срцето на планината Хаџар за да истражуваат долини богати со калинки, ореви и кајсии, да откријат куќи направени од тули од кал кои се соединуваат во ридовите и талкаат низ терасовидните градини прекриени со миризливи розеви рози.

 

Напиши коментар