Дестинации

Соединете се со Buddha – Kwazulu natal, Јужна Африка

Придружете се на центарот за будизам, најбрзо растечката религија на западниот свет, во близина на Дурбан во Јужна Африка.

Седиштето се наоѓа на гребенот на живописната Umkomaas Valley, и е доказ за постоењето на будизмот од неговото раѓање во индискиот потконтинент пред повеќе од 2000 години.

Изберете од мноштвото духовни програми предводени од врвни експерти во нивните полиња, без разлика дали тоа е tai chi, chi kung, јога и ајурведиско лекување, духовно заздравување, медитација или пишување.

Алтернативно, повлечете се и поминете време сами во шумата за медитација, посетете ја ступата и Зен градините со песок или истражувајте 120 хектари ридови, долини и шуми.

Напиши коментар