Сочен колач кој враќа во детството!
Ако јадете нешто слатко и чоколадно, а во исто време и сочно, ледените коцки се избор со кој не можете да направите грешка.
Ладните коцки од фрижидерот, кремасти и не премногу слатки, ќе ги натера сите да уживаат во нив и да бараат по уште едно парче!
Состојки за пандишпан:
- 6 јајца
- 6 лажици шеќер
- 2 лажици какао
- 9 лажици брашно
Фил:
- 1/2 л млеко
- 7 лажици брашно
- 7 лажици шеќер
Прелив:
- 2 чаши шеќер
- 1 чаша вода
Подготовка:
Состојките за пандишпан изматете ги и испечете во рерна.
Состојките за фил изматете ги и сварете, а кога ќе се излади, додадете пенесто изматен еден маргарин со 100 гр шеќер.
Можете да измешате и една слатка павлака.
Згответе го преливот и прелијте го преку испечената кора. Преку тоа ставете го белиот фил, па глазура од чоколадо (растопено чоколадо за готвење со 2 лажици масло).
Оставете го да се стегне во фрижидерот, потоа исечете го на коцки и послужете!