Здраво тело

СТАВЕТЕ ГИ ВРВОВИТЕ НА ПРСТИТЕ ВО ЛАДНА ВОДА: За само 30 секунди ќе знаете дали сте ЗДРАВИ!

Всушност, значителна промена во температурата (или стресот) можат да предизвикаат грчење на крвните садови кои ги снабдуваат со крв прстите, носот или ушите.

За да го проверите вашето здравје, ви препорачуваме да го пробате овој трик.

Потопете ги врвовите на прстите 30 секунди во ладна вода. Ако тие станат сини или бели, тоа е индикација дека имате проблем со циркулацијата.

Всушност, значителна промена во температурата (или стресот) можат да предизвикаат грчење на крвните садови кои ги снабдуваат со крв прстите, носот или ушите. Како резултат на тоа, овие делови од телото не добиваат доволно крв и можат да отрнат.

Евентуалната причина за проблемите со циркулацијата може да биде згрутчување на крвта што одат до срцето или белите дробови и потенцијално се смртоносни.

 

Напиши коментар