Art & Crafts

Супер трик со коцка мраз за вкусни и многу сочни плескавици

На тој начин ќе остане влажна, бидејќи мразот полека ќе се топи и ќе ја заштити од сушење.

Исто така е одличен начин месото да добие мирис на скара, само треба да ги пуштите соковите да си ја завршат работата.

Американскиот готвач Graham Elliott откри начин како да се подготват плескавици на скара, без да ја изгубат сочноста, и да бидат полни со вкус.

Некои ги полеваат со пиво за време на печењето, но се чини дека постои подобар начин – ставање на коцка мраз во секоја плескавица.

– Направете плескавици, а потоа ставете мала коцка мраз во секоја и потоа ставете ја на скара. Така ќе остане влажна, бидејќи мразот ќе се топи полека и ќе ја сочува од сушење – рече готвачот Елиот и додаде дека тоа е исто така одличен начин месото да го добиете мирисот од скарата, само треба да ги оставите соковите да ја завршат својата работа.

Погледнете во видеото како да го направите тоа:

Напиши коментар