Art & Crafts

СУШЕЊЕ НА ОБУВКИ: најбрз и најевтин начин да ги исушите чевлите и патиките влажни од снег и дожд

Како да ги исушите снегот и дождот брзо и лесно од вашите обувки?

Практичните решенија се секогаш најдобри!

Во текот на есенските и зимските месеци, сите ние бараме обувки кои ќе ги чуваат нозете подолго суви, но понекогаш најновите чевли престануваат да бидат водоотпорни кога станува збор за големите снегови.

Сигурни сме дека секој од нас има проблем со влажни чизми, чевли или патики, но имаме фантастично решение за брзо и лесно да ги исушите обувките!

Кога обувките ќе се навлажнат, потребно е многу време и многу топлина за да се исушат и да бидат подготвени за повторно носење.

Меѓутоа, фантастичен трик, што сите го бараат на интернет, ќе ги направи вашите чевлите суви за многу кратко време.

За овој трик не ви се потребни скапи спрејови за одржување на чевли, а ни премногу напор, само треба да имате стари весници и вашите чевли наскоро ќе бидат целосно суви.

Извадете ги влошките од чевлите и пополнете ги со стуткана хартија од весник што ќе ја собере влагата.

Оставете ги чевлите неколку часа и очекувајте неверојатен резултат.

За уште побрзо сушење, ставете ги обувките, во кои сте ставиле хартија, до шпорет или греалка.

Внимавајте – да не бидат директно пред изворот на топлина, туку на страна каде топлината не допира директно!

Погледнете ја целата постапка и пробајте го овој волшебен трик!

Напиши коментар