Дестинации

Топлотни искачувања – Колари, Финска

Кога станува збор за Финска, скијачките патеки и сауните се две работи кои се синоним за територијата.

Но, што е со сауна, вградена во кабина на жичара, која лебди над планината со снег? Додадете хеви метал музика и традиционална Коларска пита, и го имаш ултимативното искуство на Финска.

Првата суспендирана сауна во светот кружи на две километри долга жичара, а собира четири особи во исто време со 20 минутни спектакуларни погледи на Лапландскиот бел пејзаж.

Скијачите кои бараат дополнителен одмор треба да резервираат двочасовен пакет и да го посетат отвореното џакузи во Café Gondola 718, сместено на планината, во која можат да уживаат во приватноста десетина гости наеднаш.

Напиши коментар