Здраво тело

Веднаш измерете ja половината бидејќи неjзиниот обем открива колку долго ќе живеете

Колкав е вашиот обем на половината?

Научниците на Мајо клиниката во Рочестер, Минесота, откако анализирале 600.000 луѓе, излегоа со крајно загрижувачки резултати.

Всушност, науката за прв пат доведе до директно поврзување на предвремената смрт и очекуваниот животен век со една карактеристика на телото.

Големиот обем на половината го одредува животниот век, дури и ако поединецот нема вишок килограми ниту се смета за дебел.

Особено, мажите со ширина на струкот поголема од 108 сантиметри имале за 50 проценти поголема веројатност за предвремена смрт во споредба со оние со обем помал од 88 см.

Што се однесува до жените, оние со поширок обем од 92 см имале дури 80 проценти повеќе шанси за предвремена смрт.

Затоа метрото во ваши раце и брзо проверете го обемот на половината.

Напиши коментар