← НАЗАД НА БОЗА

Вереничен прстен: Кое значење има одредена боја на каменот

Вереничен прстен: Кое значење има одредена боја на каменот
103 Читања

Ако вашиот сакан ве изненади со веренички прстен, но никако обичен и едноставен, туку оној чиј камен е во боја, мора да сте се запрашале какво значење има токму таа боја.

Погледнете какво значење има жолтиот, синиот, кафеавиот и зелениот камен.

Доколку штотуку сте запросени, вашата задача е да им го покажете вереничкиот прстен на пријателките и идните деверуши, но исто така и да дознаете што значи бојата на каменот на вашиот прстен.

Избравме четири бои на камења за вас, а можеби токму вие имате еден од нив на вашиот веренички прстен.

  • Жолт камен

Со извонредна златна нијанса, жолтиот камен симболизира безвременска и совршена љубов. Во поинаква форма, прстенот со жолт камен е специјално дизајниран за да задоволи сечиј вкус.

Тој е примарно импресивен и уникатен, и совршен за жените кои се оптимисти и полни со ентузијазам.

  • Син камен

Огнот и јасноста на синиот камен ја симболизираат љубовта, посветеноста и силата. Оваа боја на каменот често е многу модерна боја, која има за цел да ја прикаже убавината на самиот прстен и убавината на жената.

  • Кафеав камен

Оваа боја на камен симулира стабилност, хармонија, практичност и сигурност. Совршено им стои на жените кои се практични и сакаат едноставен прстен, но не премногу забележлив.

  • Зелен камен

Прстените со зелен камен се многу ретки. Тие укажуваат на заедничка љубов кон природата и земјата, а со тоа се и вечен симбол на љубовта и посветеноста кон природата, но исто така и еден кон друг.

Постои во различни форми, но и нијанси. Тие се уникатни и посебни, исто како и жената која го носи.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk