Cafe Del Mar

Вежбање – 10 совети за мотивација

Ако сте мотивирани нема да имате проблеми со следењето на планот за вежбање.

– Најдете партнер –

Ако имате некој со кој ќе вежбате, ќе бидете поконзистентни.

– Поставете цели –

За да успеете треба да знаете што е вашата цел? Да го поправите здравјето? Да ослабите? Да изгубите килограми? Да ги намалите болките во грбот?

– Варирајте –

Не влегувајте во рутина и не правете ги вежбите рефлексно, како машина.

– Пробајте нешто ново –

Зошто да не се обидете да играте сквош? Или да се качувате по карпа? Или да прескокнувате јаже?

– Купете нова справа –

Нема ништо постимулирачко од нова играчка.

– Фокусирајте се на чувството –

Фокусирајте се на позитивно чувство за време на вежбањето. Како се чувствувате после?

– Направете пауза –

Повремено одморете се од вежбањето за да и се вратите на вашата вежба одморени.

– Бидете добри кон себе –

Ако ја постигнете целта, наградете се.

– Забележувајте –

Секој ден забележувајте што правите и колку долго.

– Музика –

Кога вежбате, слушајте ја омилената музика.

Напиши коментар