Десерт во кој ќе уживате!
Еве како да подготвите триаголници со мармелад што ќе ја засити вшата желба за слатко.
Состојки:
230 грама путер (треба да омекне на собна температура)
220 грама крем сирење (треба да омекне на собна температура)
300 грама брашно
Чаша мармелад по желба
Подготовка:
Во голем сад изматете го путерот и крем сирењето, додека смесата не стане воздушеста и мазна. Постепено додадете брашно и добро измешајте се заедно.
Покријте го тестото и оставете го околу половина час во фрижидерот.
Развлечете го тестото на набрашнета површина и исечете го на триаголници со саканата големина.
Потоа нанесете мармелад во средината на секој триаголник, па рабовите премачкајте ги со вода, а потоа свиткајте ги навнатре, притискајќи го тестото на сите агли за да се залепи.
Наредете ги тријаголниците на тепсија обложена со хартија за печење, потоа печете на 180 степени 12-15 минути или додека рабовите на тријаголниците не добијат кафеавкаста нијанса.
Оставете ги да се изладат и послужете ги.