Дестинации

Влезете во Орка зоната, Харстад, Норвешка

Идејата да се приближите до предаторот – особено еден од најмоќните во светот – може да ги исплаши дури и најхрабрите луѓе.

Мислите дека сте доволно смели да се фрлите во замрзните мориња на Арктичкиот круг и да се соочите лице в лице?

Дознајте на оваа авантура со орките во крајбрежните фјордови на Норвешка.

Одлучете се за нуркање и дозволете да ве измијат брановите на стравопочит додека се движите заедно со овие гиганти од морето.

Исто така, најверојатно ќе забележите грбавци, китови со перки, како и видри, фоки и морски орли додека крстарите низ немирните води.

Назад на копното ќе уживате во атмосфера со топла супа и ќе научите за фасцинантната биологија на орките.

И, ако сте среќни, можеби дури и ќе ги фатите северните светла.

Ова е подводна авантура поразлична од било која друга.

 

Напиши коментар