Art & Crafts

Внимание, внимание! Најефикасниот трик за лупење на млади компири пристигна!

Лупењето на млади компири е многу здодевна работа.

Потребно е многу време, па подготвувањето на нашите омилени јадења од овој зеленчук често ни доаѓа како казна.

Но, што би рекле ако ви презентираме едноставен трик што ќе го забрза процесот на лупење компири и ќе ви овозможи да уживате повеќе во кујната? Звучи како сон, нели? Сега внимателно прочитајте.

За овој трик ќе ви треба нож, но со него нема да ги лупите компирите, туку само нежно ќе ја засечете кората во круг во средината и гответе го зеленчукот на вообичаен начин.

По готвењето, ќе ве чека пријатно изненадување, бидејќи ќе ја отстраните кората за секунда!

Погледнете го видеото и уверете се сами!

 

Напиши коментар