Motherhood

Возрасните никогаш не прават грешки: Тоа не е вистина, како и следните родителски совети

Иако родителите обично се во право, постојат неколку совети кои се навистина застарени.

Сè што е на интернет не е вистина

Се разбира, советите на една стара баба понекогаш можат да бидат корисни. Но, сепак, времето не застанува и на социјалните мрежи сега има многу интересни практични препораки кои треба да се усвојат.

Возрасните никогаш не прават грешки

Дури и искусен човек може да направи грешка. А годините зад вас не значат дека знаете сè.

Хранете го детето во согласност со часовникот

Всушност, вистината е следна: ако детето не е гладно, нема да можете да го нахраните, иако часовникот може да покаже дека е време за ручек. Слушајте ги желбите на вашето дете, а не отчукувањата на часовникот.

Послушното дете е добро дете

Докажано е: постојаната принуда доведува до големи психолошки проблеми. При воспитувањето на децата, принципот на разумна слобода (но не и толерантноста) функционира многу подобро.

Љубов и премногу внимание и штетат на дисциплината

Запомнете: не сте генерал, а вашето дете не е војник кој е должен да извршува наредби. Прегратката и бакнежот на мајката сеуште не повредиле никого. Дури и спротивното: како возрасни, вашиот син/ќерка ќе можат да ви дадат љубов на вас и на другите.

Не заборавајте – она што детето не го добива во детството, кога ќе порасне не може ни да го даде.

Напиши коментар