← НАЗАД НА БОЗА

Wellness на Ice Lake Salonkijärvi, Финска

Wellness на Ice Lake Salonkijärvi, Финска
1368 Читања

Ако сте помислиле дека игло со користење на замрзнато езеро за под е cool, претставете си како уживате во ледената внатрешност.

Оваа структура од мраз од Rukan Salonki Chalets крие парна сауна веднаш на врвот на езерото Salonkijärvi, во срцето на Финска.

Осветлена од рефлексијата на сончевара светлина и мразот и загреана со шпорет, кој се носи само кога гостите се таму за да се избегне топење на ѕидовите, ледената сауна е еден од најнеобичните начини на кои некогаш ќе се испотите.

Загреана до меки, но парни 60°C, тука има повеќе бенефиции за спа денот, отколку во просечната соба со пареа. Топлината е помалку агресивна, но влажноста е висока, предизвикувајќи телото да се поти веднаш штом ќе влезете. Исто така, ветува олеснување за оние со проблеми со дишењето и настинки.

До 10 луѓе можат да влезат во иглото одеднаш, а кога ќе дојде време да се симнат надолу, обичајот диктира да се фрлите во дупка во мразот и да уживате во зимското капење.

ж

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk