Cafe Del Mar

Зошто е важно да вклучуваме вежби за истегнување во нашите вежби?

Кога станува збор за вежбање, нашата причина е обично желбата да изгубиме тежина и да ја обликуваме фигурата, сепак, често забораваме колку е важно да се работи на флексибилноста на нашето тело.

Со возраста, недостаток на флексибилност може да биде проблем, па затоа е многу важно да вклучите вежби во вежбање кои се поврзани со подобрување на флексибилноста и флексибилноста на вашето тело.

Иако флексибилноста главно е условена од генетиката и особено развиена во детството, не е премногу доцна, па дури и потребно е да се обрне дополнително внимание на тоа како што созрева. Зголемената флексибилност исто така ја зголемува амплитудата на вашите движења, ја подобрува еластичноста на мускулите, ја намалува можноста за повреда и ги подобрува моторните вештини на вашето тело.

Честопати, за време на планирањето на тренинзите, ние прескокнуваме воведен дел кој подразбира затоплување и последно што вклучува истегнување на мускулите. Затоплувањето е многу важен дел од вашиот тренинг, кој ќе го подготви мускулот за напорот што следи и на тој начин ќе ве заштити од потенцијални повреди во форма на истегнување на мускулите.

Од друга страна, истегнување по тренингот ќе помогне да се релаксираат веќе затегнатите мускулни групи. И за време на почетокот и крајот на обуката се вежби за истегнување, кои се едноставни за изведување, но бараат одреден континуитет за да се добие задоволителен учинок.

Инспирацијата можете да ја најдете тука за вежби за истегнување пред и после напорно тренирање.

Напиши коментар