Motherhood

Зошто мажените жени ги изневеруваат своите сопрузи

Мажените жени кои поради некоја причина се разочарани во нивниот партнер често вршат неверство затоа што сакаат да се чувствуваат повторно привлечни и заносни.

Тие добро знаат што сакаат, не бараат љубов за целиот свој живот, бидејќи можеби не веруваат во тоа и не веруваат во бајките за принцот на бел коњ.

Еве зошто мажените жени најчесто изневеруваат:

  • Неодолива привлечност

Им недостасува повторно да се чувствуваат привлечно. Маж кој може да ја разбуди нејзината имагинација, ќе покрене нешто неразбирливо во неа. Тие не паѓаат на вулгарност и перверзија, туку на инспиративен човек.

Ако некој ја поттикне да размислува за него како за некој со кого може да биде интимна, тогаш шансите се големи дека жената ќе се одлучи за неверство.

  • Човек кој прави да се чувствува добро

Повеќето мажени жени не се чувствуваат атрактивни – единствениот човек во нивниот живот веројатно ја зема „здраво за готово“ и долго време престанал да и дава комплименти.

Особено ако раѓала, бидејќи е исклучително самокритична за сопственото тело. А тогаш се појавува некој нов во нејзиниот живот и ја шармира секој ден со комплименти.

  • Дискретност

„Третото лице“ во бракот не губи ништо, но таа ризикува сè. Ако маж ѝ понуди сериозна врска, тогаш нема да се впушти во афера со него. Неверството има свои правила.

Напиши коментар