← НАЗАД НА БОЗА

Зошто ова место е магнет за туристите? Каде и да погледнете, сè е мозаично!

Зошто ова место е магнет за туристите? Каде и да погледнете, сè е мозаично!
157 Читања

Проектот започна пред повеќе од 30 години.

Едно мало рибарско село наречено Jaimanitas, кое се наоѓа на 45 минути од главниот град на Куба – Хавана, стана атрактивна туристичка дестинација.

Благодарение на жител- уметник кого локалните жители го нарекуваат „Пикасо од Карибите“, ова село има изглед за кој се зборува и надвор од границите на оваа земја.

Секоја куќа, улица, порта, клупа, дури и автобуска станица е украсена со прекрасни мозаици!

Како сето ова изглед и зошто е толку популарно, погледнете во видеото над текстот.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk