Sweet Home

10 велигденски цветни декорации што можете да ги направите со работите што ги имате дома

Овогодинешната прослава на Велигден поради пандемијата на корона вирусот најверојатно ќе биде малку поскромна отколку во последните години.

Сепак, тоа не значи дека треба да се откажеме од убавите украси и цветните аранжмани што ќе го разубават овој празник.

Добра вест?

За изработка на креативни декорации, повеќето работи веројатно веќе ги имате дома.

За Велигден особено се популарни гранките со цветови, сламата, пролетните лалиња во светли бои и другите цвеќиња и билки.

Ако не одгледувате свои цвеќиња на балконот или во градината, почестете се со некои од овие цвеќиња и аранжирајте ги на имагинативни начини.

Напиши коментар