Art & Crafts

15 начини да се претворат скалите во најубавата полица во куќата или на терасата

Скалите се едноставна алатка која овозможува пристап до повисоки или пониски позиции.

Постојат едноделни скали кои мораат да бидат потпрени на цврста површина и под одреден агол за да се користат или дводелни скали што можат да стојат сами без разлика каде се наоѓаат.

Во последните неколку години овој додаток стана неопходен дел од украсувањето на домот, но и на балконите, терасите и градините.

Дрвените скали, кои лесно се претвораат во атрактивни полици за разни предмети, станаа особено популарни.

Можете да ги потпрете едноделните скали наспроти ѕидот на дневната соба и спалната соба, во бањата или кујната и да закачите на нив се од облека, пешкири или крпи.

Можете да додадете и метални куки на секоја хоризонтална полица и на нив да висат чаши, врамени фотографии и други предмети.

Ако имате помали деца во куќата, не заборавајте да ги фиксирате едноделните скали на ѕидот за да спречите несреќи.

Дводелните скали заземаат малку повеќе простор, но затоа нудат поголема површина за уредување. На пример, раширените скали од две парчиња можат да бидат одлично место за чување шминка, свеќи или украсни садови. Постојат многу избори.

Ако имате стари скали кои веќе не се во употреба во куќата, претворете ги во убава полица. Се што ви треба е брусна хартија, боја за дрво и трпение.

Погледнете во нашата галерија со фотографии и видете како можете да ја користите скалата за украсување на вашиот дом.

Напиши коментар