Керозин

5-те најефикасни автомобили на патот денес

Ефикасноста на горивото е значително подобрена во последните години, во голем дел благодарение на построгите регулативи за гориво што ги спроведува Националната управа за безбедност во сообраќајот на патиштата.

Да се ​​создаде рамнотежа, додека размислувавме за ефикасност на горивото, разгледавме автомобили со мотори на бензин, а не електрични возила, хибриди или возила со дизел мотор и ги исклучивме камионите и SUV-те.

Еве ги петте најефикасни автомобили, кои се произведуваат денес.

Chevrolet Spark

Nissan Versa

2019 Toyota Corolla Hatchback

Honda Fit

2019 Mitsubishi Mirage

Напиши коментар