Bridal

6 предлози за бидермаер за венчавка што ќе биде запаметена

Бидермаерот треба да го одразува стилот на невестата и да биде во склад со нејзината венчаница и другите детали.

Обичајот да се носи бидермаер датира уште од античко време, кога венци од диви цвеќиња ја симболизираа плодноста.

Свадбениот букет – бидермаерот го добил името според истоимениот стил кој се засновал на дизајнирање букети, корпи, накит и ташни. Обичајот да се носи бидермаер датира од античките времиња кога жените носеле венци од диви цвеќиња, како и лековити и ароматични билки што ја симболизирале плодноста.

Изборот на цвеќе зависи од лицето за кое е направен. Тоа можат да бидат рози во црвена, бела, розова и деликатна нијанса на праска, потоа гербери, кали, лилјани, лалиња …, а убавината лежи во фактот дека секој букет е автентичен и различен.

Букетите со диви цвеќиња исто така изгледаат убаво, но многу девојки се одлучуваат за многу необичен ексцентричен букет што е комбинација на оригинална идеја и форма или додавање на нешто непредвидливо (мов, пердуви, зеленчук, овошје, па дури и лути пиперки).

Можеме да кажеме дека биедермаерот го претставува ликот на невестата, како и изразот на нејзиниот стил. Обично е важно да се внимава да не се отстапува од венчаницата и да биде во хармонија со останатите детали што се присутни.

Модерната невеста во краток фустан честопати се определува за форми со стилизирани долги цвеќиња.

Погледнете ги предлозите во галеријата со слики!

Напиши коментар