Керозин

Audi e-tron GT 2021

Новиот Audi e-tron GT кој што би требал да излезе 2021 година е смел електричен автомобил со длабоки врски со Porsche Taycan. Всушност, двата седани со четири врати беа развиени еден покрај друг и споделуваат врвна архитектура од 800 волти, која овозможува побрзо полнење и гарантира дека перформансите остануваат доследни.

Ауди се издвојува од Порше со своите повеќе искривени каросерии и попрометниот преден крај. Сепак, не ја видовме производната верзија на GT, затоа очекуваме некои од неговите ексцентричности да бидат вратени. Знаеме дека ќе има електричен мотор на секоја оска што заедно создаваат погон на сите тркала и произведуваат комбинирана 590 коњска сила.

Од Aуди не соопштија колку ќе чини e-tron GT или кои карактеристики и нивоа ќе бидат понудени. Врз основа на она што го знаеме за поставата на Тајкан, очекуваме GT да започне точно од 100.000 американски долари.

Напиши коментар