Sweet Home

Би сакале веднаш да се преселите во овие кадифени ентериери!

Кадифето е материјал што автоматски го поврзуваме со чувство на луксуз. Покрај облеката, ние сакаме да го гледаме овој материјал во ентериери, без разлика дали станува збор за тросед, детал како перница или сè попопуларната кадифена позадина.

Како што рекол големиот мудрец Џорџ Костанза, ако тоа беше социјално прифатливо, ние би сакале да се завиткаме во кадифе и да ја почувствуваме неговата мекост во целост. За тоа размислува и француско-иранскиот дизајнер на ентериер и мебел Индија Махдави, кој многу често го внесува овој гламурозен материјал во ентериерот.

 Подолу ви носиме неколку кадифени ентериери, од ресторанот Sketch,продавницатаRED Valentino во Лондон, приватен клуб во Милано, неколку продавници на La Duree низ светот и приватни станбени простори. Дали веќе се заљубивте во нивниот изглед?

Напиши коментар