Здраво тело

Браво, одлични жени! Колекција вежби кои ни помагаат полесно да ја преживееме изолацијата

Менталното здравје е важно.

Тоа влијае на сите области од нашите животи, а кога се комбинира со ситуацијата во која се наоѓаме, нејзината важност стана уште поизразена.

Нашите животи се сменија, па дури и најавеното ублажување на мерките нема да значи враќање во нормалата како што обично ја познаваме.

Не е изненадувачки што на многумина од нас им треба и психолошка помош за да се справат со нашиот нов начин на живот.

Важноста на менталното здравје ја препознава и младата црногорска илустраторка Андријана Весовиќ, позната на пошироката јавност како Zobijana Bones.

Кога, како што напиша на својот Фејсбук профил, ќе се спои тим од одлични жени во психологијата со идеја да работат заедно, доброволно, да создадат колекција вежби за да си помогнат да преживеат во изолација, без размислување, ја прифати понудата.

Сите сме во ист проблем, на сите ни е тешко на различни начини.

Ако знаете некој кој е тажен или сте тажни, се надевам дека ќе ви помогне на вас и на вашите блиски.

Кажете им на сите ако мислите дека треба. Останете во добро здравје, таа напиша на Фејсбук објавата што вклучува линк до Психотека, збирка практични вежби кои можат да ви помогнат да се справите со предизвиците на изолацијата.

Колекцијата е поделена на поглавја Пронајдете се, Справете се со стравот, Пронајдете ги луѓето околу себе и Пронајдете го светот околу себе.

Секое поглавје содржи неколку вежби, а можете да пристапите до нив преку објавата подолу:

Ako me pratite duže od tri minuta, znate da pričam često o bitnosti mentalnog zdravlja. Prije par dana ekipa sjajnih…

Gepostet von Zombijana Bones am Samstag, 18. April 2020

Напиши коментар