Убавина

CC креми: 10 моќни сојузници за покривање на флеки и црвенило на кожата

Откако многу жени нашле спас од тешката шминка, особено во потоплите денови, во BB кремите, кремите CC се појавиле како одлична алтернатива на течната пудра.

За почеток ќе ја објасниме разликата помеѓу нив.

Двете креми и BB и CC се одличен избор за денови кога не сакате да носите тешка шминка или секој пат кога сакате да го намалите бројот на чекори во вашата рутина за убавина.

Сепак, постојат разлики меѓу нив чие разбирање ќе ви помогне да изберете вистински крем за себе.

BB или “blemish balm”(балзам за недостатоци или неправилности) е лесен крем со голем број на придобивки за кожата, од сончање до хидратација и сјај, во зависност од формулата.

Покрај тоа, овој крем може делумно да ги прикрие неправилностите.

CC е кратенка за “color correcting”, односно корекција на боја или тен.

Како и BB кремите, кремите CC имаат повеќе придобивки, сепак, за разлика од кремите BB, кремите CC даваат малку повеќе кога станува збор за покривање на несовршености на кожата, како што се темни дамки или црвенило.

Бидејќи тие нудат подобра покриеност од кремите BB, кремите CC се исто така одличен избор за кожа, на пример, што старее и треба поголема покриеност поради малите линии и брчките.

Кремите CC се затоа два-во-еден производ што корегира и прекрива, така што тие можат да бидат замена за коректор и пудра.

И CC кремот, како и BB кремот, исто така може да се примени на чиста кожа со прсти или блендери за шминка.

Во нашата галерија издвоивме неколку CC креми.

Напиши коментар